Burun Estetiği Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Burun Estetiği Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler nelerdir? Burun estetiği, rinoplasti olarak da bilinen ve burnun hangi bölgesinde kusur varsa düzeltilmesi ne yarayan operasyon şeklidir. Burun; düzleştirilebilir, küçültülebilir hatta büyütülebilir. Burun ucu ve burun kemerindeki eğrilikler, çukurlar ve tümsekler giderilebilir.

Bu işlemlerde burun iskeletini oluşturan yapılar düzenlenir. Burun; yumuşak doku, deri, kıkırdak ve kemik dokudan oluşur. Burun kökü birbirine çatı şeklinde kenetlenmiş iki kemikten ibarettir.  Bu bölüm oldukça sert ve sağlamken,  orta kısımlar kıkırdaklardan oluşan yumuşak bir bölümdür.

Burun ameliyatlarının çoğu kozmetik amaçlı yapılır ama  fonksiyonel amaçlı olanları da vardır. Örneğin;  septum deviasyonu, burun kemerindeki tümsekler – çukurlar, geniş veya çok dar burun yapısı en çok şikayet edilen konulardandır. Burun ameliyatlarında dokuların bir kısmı çıkarılabilir, farklı dokular buruna eklenebilir.

Burun Ameliyatları Kaç Tip?

Ayrıca burun ameliyatlarında iki temel yöntem vardır. Bunlar;

1 –  açık burun estetiği

2 – kapalı burun estetiğidir.

Açık burun ameliyatında burun deliklerinin arasından yapılan bir kesi ile girilerek düzeltmeler gerçekleştirilir. Açık burun estetiği ise cerraha kolay bir görüş alanı sağlayan yöntemlerdendir. Fakat görünür izlerin kalma olasılığı yüksektir.  Diğer yöntem kapalı burun estetiğinde ise extra kesi açılmadan operasyon burun deliklerinin içinden yapılır. kesileri burun deliklerinin içinden yapılır. Bu yöntemde hiçbir görünür iz kalmaz. Kapalı burun ameliyatları her zaman daha zordur ve uzman doktorlara yaptırılmalıdır. Burun estetiği ameliyatları hem genel, hem de local anestezi ile yapılabilmektedir.

Ameliyat Süreci Ve Sonrası

Ameliyat sonrasında kanamayı önlemek için nefes almanızı sağlayan delikli silikon yaprakçıklar yerleştirilebilir.  Bu silikon madde ameliyatın 2. günü çıkarılır. Ardından hafif bir akıntı olasıdır. Kimi zaman çene tarafına splint denilen küçük plastik parçalar yerleştirilebilir. Yine plastik alçı -tel uygulaması da eklenebilir. Tüm bu aparatlar 7 gün içinde çıkarılır.

Ameliyattan sonra birkaç hafta boyunca burun ve etrafında hassasiyet oluşur. 15 gün boyunca akıntı ve burun tıkanıklığı görülür.  3 ay içinde burun yerine oturur. Dikişler zamanla kendi kendine düşer. Başlangıçta burun ve gözler etrafında şişlik oluşur.  zamanla bunlar geçecektir. Tüm semptomlar 2 haftada yok olur. Hasta operasyon sonrası bir gece hastanede tutulabilir ya da taburcu da edilebilir. Operasyonun ardından 1 hafta evde dinlenmeniz önerilir.

Exit mobile version