Gebelik Testi Nasıl Yapılır?

Gebelik Testi Nasıl Yapılır? Regl döneminiz gecikti ve siz gebelikten şüpheleniyorsunuz, daha önce hiç gebelik testi yapmadıysanız işte gebelik testi nasıl yapılır sorusunun cevabı.

Hamilelik testinin doğru sonuç vermesi için yumurtanın sperm tarafından döllenmiş olması= HCG hormonunun salgılanmış olması gerekir. Testi bu süreçten önce yaparsanız,  hamile olsanız dahi sonuç negatif görünebilir. Bu yüzden hamilelik testi için adetinizin gecikmesinin üzerinden 3 – 4 gün geçmesi gerekir.

Eğer adet dönemlerinin 28 günlük yumurtlama döngüsüne uymuyor ve düzensiz gelişiyorsa, test gününe karar vermek için son 6 aydaki en uzun adet dönemine kadar beklemelisiniz.

Bir gebelik testinin pozitif sonuç vermesi, vücudunuzda HCG hormonu bulunmasına bağlıdır. Yani Bu hormon hamileliğin yegane delilidir. Şayet testte silik tek bir çizgi çıkıyorsa dahi hamilesiniz demektir.

 

Kimi zamanlarda  emin olmak için art arda yapılan testlerde sonuç önce gebe, sonrasında gebe değilmişsiniz gibi çıkabilir. Bunun nedeni kimyasal bir gebelik yaşamış olmanız anlamına gelir. Yani bu durum farklı nedenler yüzünden spermin tam manasıyla yumurtalıklara tutunamamasıdır. Sonuç olarak gerçekten gebe sayılmazsınız. İnsanlar bu şekilde geçici gebelikler üzerine adet bile görebilirler.

Şayet hamilelik testi önce negatif sonra pozitif çıktıysa,  test erken yapılmış sayılır yani  HCG hormonu salgılanmaya başlamamışken yapılan test negatif, sonraki testte ise hormon salgılandığından  sonuç pozitif çıkacaktır. Sonuç olarak hamilesiniz demektir.

Hamilelik Testi Nasıl Yapılır?

 

Evde gebelik testi yapmak için sadece aldığınız hamilelik testinin içinde yazan talimatları doğru olarak uygulamanız yeterli olacaktır. Yani kısaca aşağıdakileri yapmalısınız.

Gebelik, korunmasız cinsel ilişkiye girmekle oluşur.  Özellikle adet döneminin sonlarında yaşanan küçük lekelenmelerin olduğu zamanlar gebe kalmak konusunda olasılıkları yükseltir.  Spermler 5 gün kadar vajinada canlı kalabilir öte yandan bu zaman dilimi kadının hormonları ve metabolizma düzeni aktive olduğu zamanlarda uzayabilir. Adet döneminde de gebelik riski bulunmaktadır.

Exit mobile version