Kozmetik markaları tavşan seviyor

Kozmetik markaları çevre bilincini giderek artırıyor. Ambalajlarıyla geri dönüşümü desteklerken bir yandan hayvanlar üzerinde yapılan deneylere son veriyorlar. Bilin ki, zıplayan tavşan logosuna sahip her marka doğa dostu

Makyaj çılgınlığı aldı başını gidiyor. Kozmetik ve kişisel bakım markalarının önünde yüzlerce kişi kuyruk oluyor. Güzelliğine biraz önem veren standart bir kadın bile eli kolu dolu çıkıyor o mağazalardan. Karar vermek zor; kozmetikte binlerce lider marka var. Markalar insan sağlığına zararlı olup olmadıklarını tespit etmek için de her ürünü çeşitli aşamalardan geçiyor. Her bir aşamanın başrolü ise ne yazık ki hayvanlar… Yüzlerce hayvan kozmetik ve kişisel bakım ürünleri testlerinde her yıl zehirleniyor, körleştiriliyor hatta öldürülüyor. Gözlerine rimel sürülen tavşanlar kör oluyor. Bu noktada devreye, Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele (PETA) organizasyonu devreye giriyor. PETA Beauty Without Bunnies (Tavşansız Güzellik) hareketine hız verdi. Bunun sonucunda birçok firma PETA’dan bu belgeyi alabilmek için hayvanlara yapılan deneyler konusunda önlem aldı. Ve sonunda deney yapmayan, insan sağlığı için zararsız ve doğal ürünler üretmeye başladı. Beauty Without Bunnies sertifikasını alan markalar hayvanların arkasında durdu. Peki, hangi markaların hayvanlar üzerinde deney yapmadığını nereden anlayacağız? Marka adlarının yanında bulunan minik tavşan logolarından. Bunlar aynı zamanda cruelty-free (zulüm içermeyen) olarak da adlandırılıyor. www.peta. org adresinden de kullandığınız markanın hayvan deneyleri yapıp yapmadığını kontrol edebilirsiniz. Şimdi gelin, doğa dostu kozmetik markalarını keşfedelim.

THE BODY SHOP (TBS)
Hücreden insan derisi
Kişisel bakım markası TBS kozmetik deneylerine aşırı karşı. Hatta deneylerin sonsuza kadar yasaklanması için 8 milyon imza topladılar. Tüm imzalarıyla Birleşmiş Milletler’in kapısına dayandılar. Onlar bilgisayar verileri, laboratuvarda üretilen dokular ve insanlar olmak üzere üç yöntem kullanıyor. Yani insan derisi hücrelerinden dokular üretip, insan cildi üzerinde deniyormuş gibi yapıyorlar. Çeşitli cilt tipleri için ise kontrollü olarak gönüllü kişilerden destek alıyorlar. The Body Shop her daim hayvanların yanında!

AXIOLOGY
Palmiye yağı yasak
Yüzde yüz vegan bir kozmetik markası mı arıyorsunuz? Axiology ürünlerinin hiçbiri hayvansal bir içeriğe sahip değil. Makyaj malzemeleri ağırlıklı ürünler satan marka PETA tarafından onaylı. Çünkü ürünlerinde palmiye yağı kullanmıyor. Palmiye yağı özellikle ruj ve fondötende kullanılıyor. Sebebi; ciltte kolay erimemesi ve parlaklık sağlaması. Ama bu büyük bir orman tahribatına yol açıyor. Aynı zamanda uzmanlar kanser riski taşıdığını açıkladı. Anlayacağınız Axiology ürünlerini gönül rahatlığıyla kullanın. Ürün paketleri geri dönüşümden yapılıyor!

SMASHBOX (ESTEE LAUDER)
Çin’de satış yapmıyorlar
Smashbox, Watsons ve Gratis gibi mağazalarda satılan çoğumuzun tanıdığı bir marka. 2017’den itibaren hayvanlar üzerindeki deneylerini durdurdu ve Çin’de bu durum yasal olduğu için ürünlerini Çin pazarından çekti. Peki testlerini nasıl mı yapıyor? Gönüllü insanlar üzerinde. Estee Lauder bünyesinde bulunan Becca Cosmetics ve Aveda da PETA onaylı.

WET N WILD
Bulmak zor
Maskaralar, göz farları ve makyajla ilgili ne varsa dünyaya meydan okuyan bir marka wet n wild. Ürünleri karşınıza nadir çıkar. Çünkü kaliteli ve doğa dostu her marka gibi bulması zor. Çoğu markanın aksine hayvanların arkasında duruyor, onlar üzerinde deney yapmıyor. Tavşanlar başta olmak üzere bütün hayvanları seviyor ve her daim onlar için çalışıyor. Her ürünü hakkında dürüst açıklamaları var. Onlar tam bir tavşan dostu!

URBAN DECAY (L’OREAL)
Tam anlamıyla vegan
L’oreal 2020 yılına kadar ürünlerinin tamamının çevreye duyarlı olmasını hedefliyor. Ormanlar yok olmasın diye ambalajlarında geri dönüştürülmüş malzemeler kullandıklarını biliyor muydunuz? Kağıt tüketim miktarını sürekli azaltan L’oreal, bünyesinde bulunan Vichy, Kiehl’s, La Roche-Posay markalarıyla birçok sosyal sorumluluk projesine de imza attı. L’oreal’in bir alt markası olan Urban Decay de hayvanlara yapılan zulümlere karşı. Ürünler güvenilir ve hayvanlar üzerinde deney yapılmadan piyasaya sürülüyor. Hatta tedarikçileri kullanılan maddelerin hayvanlar üzerinde test edilmediğine dair belgeler hazırlıyor. Hayvansal maddeler yerine bitkisel bir yol izliyor Urban Decay. Yüzde 100 vegan.

Exit mobile version