2019 Düğün Trendleri Arasında Neler Var?

2019’da evlenecek gelin adayları! Düğün hazırlıklarına başlamadan önce trendleri incelemeye ne dersiniz?

2019 düğünlerinde gelinlik, gelin saçı ve makyajı, düğün pastası, davetiye gibi unsurlarda sadeleşmenin yanı sıra iddialı modellerin dikkat çekeceğini söyleyebiliriz. Tektaş ve alyans modellerinde sıra dışı tasarımlar klasik evlilik yüzüğü algımızı yıkıyor. Düğün davetiyeleri, pastalar ve abiye trendlerinde ise sanatsal dokunuşlar dikkat çekiyor. Dilersen 2019 düğün trendlerine yakından bakalım:

2019 Gelinlik Modası
2019 gelinlik modelleri klasik gelinlik algımızı yıkacak! Beyaz gelinlikler renkli tasarımlar ile çeşitleniyor. 2018 gelinlik trendlerinde etkisini gösteren fiyonklar 2019’da büyüyor, katmanlar daha da genişleyip, tulumlar çeşitlenerek gelinlik algımızı sarsıyor.

2018’de sokak modası ve dekorasyon trendleri arasında gördüğümüz metalik detaylar ve geometrik çizgiler, 2019’da gelinliklerde de boy gösteriyor. Ünlü tasarımcıların 2019 ilkbahar-yaz gelinlik koleksiyonlarında, geometrik desenler, gelinliğin tamamında kullanılıyor. Bu desenler sonbaharda uzun duvaklara da sıçrıyor.

2019 sonbahar gelinliklerinde ise tüller öne çıkıyor. Uzun duvaklar, omuz detayı hatta abartılı katlarıyla gelinliğin etek kısmı olan tüller, bazı markalarda karşımıza transparan bir gelinlik olarak çıkıyor.

2019 gelinlik trendleri
Nasıl bir gelinlik alacağına henüz karar vermediysen en yeni trendlerden ilham almaya ne dersin? Ünlü tasarımcıların 2019 gelinlik modelleri arasından öne çıkan trendleri senin için derledik!

2019 gelinlik modelleri

Gelinlik modelleri bu yıl beyaza alternatif cesur, renkli tasarımlar ile çeşitleniyor ve bizi “klasik gelinlik” anlayışının dışına çıkmaya davet ediyor. 2018 gelinlik trendleri 2019’a şık ve rahat miraslar bırakıyor: Fiyonklar daha da büyüyor, katmanlar daha da genişleyip, tulumlar çeşitlenerek gelinlik algımızı sarsıyor.

Geçtiğimiz yıllarda sokak modası ve dekorasyonda karşımıza çıkan metalik detaylar ve geometrik çizgiler, 2019’da gelinliklere de yansıyor. 2019 ilkbahar-yaz gelinlik koleksiyonlarında gelinliğin tamamında kullanılan geometrik desenler, sonbaharda uzun duvaklara da sıçrıyor.

2019 sonbahar gelinliklerinin başrolünde ise, mevsimin romantik havasını gelinliklere taşıyan tüller var. Bazen uzun bir duvak, bazen omuz detayı, bazen abartılı katlarıyla gelinliğin etek kısmı olan tüller, bazı markalarda karşımıza transparan bir gelinlik olarak çıkıyor.

Peki ya “klasik gelinlikler?” Şimdi daha güçlü ve modern. İşte ünlü tasarımcıların 2019 gelinlik modelleri arasında öne çıkan trendler:

Cesur Gelinler İçin En Güzel Gelinlikler: Renkli Tasarımlar!
Renkli gelinlik giymeye cesaretin var mı? Buz mavisi başta olmak mavi tonları ile sarı ve mor hatta kırmızı tonları, beyaz ve nude gelinliklere alışılmışın dışında birer alternatif oluşturuyor. “Beyazdan vazgeçmem” diyenlerdensen beyaz gelinlik üzerine renkli fiyonklar ve askılar ile tasarlanan seçenekleri deneyebilirsin.

Bu trende uygun tasarımları bulabileceğin marka ve tasarımcılar:

Vera Wang
Jenny Packham
Carolina Herrera
Temperley London

Dantelli Gelinliklere Modern Yorum: Geometrik Desenler
2019 düğün dekorasyon trendleri arasında da karşımıza çıkan geometrik tasarımlar gelinliklerde de kendini gösteriyor. Geometrik çizgiler, desenli gelinlik modellerinde çiçek ve dantel figürlerine modern bir alternatif getiriyor.

Geleneksel ile moderni harmanlayan, etnik görünümlü ve genellikle bohem gelinliklerde karşımıza çıkan bu geometrik ilhamlı tasarımları incelemelisin.

Bu trende uygun tasarımları bulabileceğin markalar ve tasarımcılar:

Berta
Naeem Khan
Zuhair Murad
Carolina Herrera

Geometrik Desenler Duvaklara da Sıçrıyor
2019 sonbahar gelinlik trenlerinde duvaklar ön plana çıkıyor. Sadeleşen ve uzayan duvaklarda güpür ve dantel, yerini geometrik desenlere bırakıyor. Modern gelinlerin tercihi olabilecek bu duvaklara 2019 sonbahar düğünlerinde sıkça rastlayacağız gibi görünüyor.

Bu trende uygun tasarımları bulabileceğin markalar ve tasarımcılar:

Elie Saab
Zuhair Murad
Wedding Planner

Duvaklarda Meghan Sadeliği
Kraliyet düğününün gelinlik trendlerine etkisi yalnızca gelinliğin kesimi ile sınırlı değil. Özellikle 2019 sonbahar gelinliklerinde kullanılacak duvaklarda da bu sadeleşmeyi pek çok tasarımcının koleksiyonlarında göreceğiz. Çünkü danteller, klasik işlemeler duvaklardan çekiliyor. Yerine, işlemesiz, ince tülden yüzü örten, önü ve arkası yere kadar uzun, sade duvaklar geliyor. “İşlemesiz olmaz” diyenler için ise aralara serpiştirilen üç boyutlu aplikeleri bulunan uzun tül duvak seçenekleri bulunuyor.

Bu trende uygun tasarımları bulabileceğin marka ve tasarımcılar:

Elie Saab
Pronovias
Monique Lhuillier
Reem Acra

İster Balık İster Prenses Gelinliklere: Derin V Yakalar
2019 gelinlik tasarımlarında derin V yaka tasarımlar ön plana çıkıyor. İnce ya da kalın askılarla bütünleşen derin dekolteli tasarımlar üst bedenini daha ince gösterecek. Bu tasarımlar dantellerle daha feminen bir havaya bürünürken, ışıltılı detaylarla süslenmiş derin V yakalı tulumlarla daha cool bir hava yaratabilirsin.

Bu trende uygun tasarımları bulabileceğin markalar ve tasarımcılar:

Inbal Dror
Monique Lhuillier
Jenny Packham
Oscar de la Renta
Pronovias
Rosa Clara

2019’un Vintage Gelinlikleri: Kabarık Viktoryen Kollu Tasarımlar
Annelerimizin 80’li yıllardaki gelinliğini tanımlayan balon büyüklüğündeki kollardan bahsetmiyoruz. Viktorya döneminden esinlenen bu tasarımlar 2019 gelinliklerinde daha güncel bir yorumla karşımıza çıkıyor. Sadece omzu ya da bishop kol gibi bütün kolu kaplayacak uzunlukta seçeneklere göz atabilirsin.

Bu trende uygun tasarımları bulabileceğin markalar ve tasarımcılar:

Temperley London
Monique Lhuillier
Jenny Packham
Mira Zwillinger
Pronovias
Rosa Clara
Viktor & Rolf
Marchesa
Elie Saab

Exit mobile version